Χωρίς κατηγορία

Γιατί οι Συνεργασίες Μπορούν να Συμβάλλουν στην Προσωπική Ανάπτυξη

Χρόνος Ανάγνωσης: 3 λεπτά

 

Γιατί οι Συνεργασίες Μπορούν να Συμβάλλουν στην Προσωπική Ανάπτυξη και πώς Αυτό με Βοήθησε ως Ασφαλιστικό Σύμβουλο.

Ζούμε σε μια εποχή που οι σχέσεις κάθε είδους δοκιμάζονται συνεχώς. Παρακάτω θα τονίσω πόσο σημαντικό ρόλο έπαιξαν οι επαγγελματικές συνεργασίες στην προσωπική μου εξέλιξη και τον άμεσο αντίκτυπο που είχαν στην επαγγελματική μου εξέλιξη ως ασφαλιστικός σύμβουλος.

Οι συνεργασίες που έχω κάνει τα χρόνια αυτά είναι πολλές και διαφορετικές. Όπως και διαφορετικές είναι οι προσωπικότητες όσων μοιραζόμαστε κοινούς στόχους. Υπάρχουν συγκρούσεις, διαφωνίες, έντονες συζητήσεις αλλά στο τέλος της ημέρας η ενσωμάτωση των αντιθέσεων είναι αυτό που με βοήθησε να αποκτήσω διαφορετική προοπτική στις σχέσεις μου με τους ανθρώπους και τους πελάτες μου.

Πρέπει να Μαθαίνουμε από τις Συνεργασίες μας.

Είναι σύνηθες πλέον στις ημέρες μας να αποφεύγεται η δημιουργία σχέσεων ή να γίνεται με δυσκολία. Επαγγελματικές και προσωπικές. Για το λόγο αυτό όμως πιστεύω ότι η ύπαρξη των σχέσεων στη ζωή μας σήμερα παίζει σημαντικό ρόλο.

Ο τρόπος που αλληλεπιδρούμε με τους άλλους είναι πρωταρχικής σημασίας. Συμβάλλει στην προσωπική μας ανάπτυξη σε κάθε επίπεδο και στην εξέλιξή μας. Μέσα από έρευνες έχει αποδειχθεί ότι η επικοινωνία και η ομαδικότητα στη ζωή μας ενισχύει τις κοινωνικές δεξιότητες και κατ’ επέκταση είναι το κλειδί για μία επιτυχημένη επαγγελματική καριέρα.

Κάθε μακροχρόνια συνεργασία είναι αυτό που χρειαζόμαστε προκειμένου να αναπτύσσουμε περισσότερες και καλύτερες νέες επαγγελματικές σχέσεις. Μαθαίνουμε από τα λάθη μας και βελτιώνουμε το χαρακτήρα μας.

Αναπτύσσουμε αυτό που ονομάζεται συναισθηματική νοημοσύνη και μαθαίνουμε να κατανοούμε καλύτερα τους ανθρώπους γύρω μας. Υπάρχει κοινή στοχοθέτηση και ευθυγράμμιση των διαφορετικών στρατηγικών με τον έναν κοινό που θέτουμε.

Τα Βήματα για να Βελτιώσουμε τις Κοινωνικές μας Δεξιότητες Μέσα από τις Συνεργασίες.

Για να επιτευχθεί αυτό θα πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο σκέψης μας και καταλάβουμε ότι μέσα από τη συνεχή προσπάθεια και εξάσκηση θα έρθει η βελτίωση των χαρακτηριστικών αυτών. Κοινωνικές δεξιότητες χαρακτηρίζονται εκείνες που χρησιμοποιούμε για να επικοινωνούμε και να αλληλεπιδρούμε μεταξύ μας. Προφορικά και μη, η γλώσσα του σώματος ακόμα και η προσωπική μας εμφάνιση. Οι τρόποι που έχουμε αναπτύξει για να μεταδώσουμε τα μηνύματα μας, τις σκέψεις μας και τα συναισθήματά μας.

Μάθε καλύτερα το συνεργάτη σου.

Είναι το πρώτο βήμα για μία επιτυχημένη σχέση στην οποία πρόκειται να επενδύσεις χρόνο και πολύ πιθανό τα χρήματά σου. Γνώρισε τις ανάγκες του, τον τρόπο σκέψης, τις επαγγελματικές του βλέψεις και τι αποβλέπει από τη συνεργασία σας. Δες τα θετικά και τα αρνητικά που μπορεί να τον ακολουθούν στην επαγγελματική του πορεία. Σταδιακά θα «συγχρονίζεστε» καλύτερα και αποδοτικότερα.

Δείξε σεβασμό στις απόψεις του ακόμα και εάν διαφωνείς.

Είμαστε όλοι ξεχωριστοί, συχνά έχουμε διαφορετικές απόψεις και η διαφορετικότητα αυτή είναι που πολλές φορές μας οδηγεί στην επιτυχία. Ακόμα και εάν διαφωνείς υπάρχει πάντα κάτι που μπορεί να κερδίσεις αλλά και να μάθεις να σκέφτεσαι πέρα από το σύνηθες.

Δώσε του χρόνο και χώρο.

Ο καθένας έχει τους δικούς του ρυθμούς να αναπτύσσει και να εφαρμόζει μία στρατηγική προκειμένου να φθάσει εκεί που επιθυμεί. Στην περίπτωση αυτή δώσε το χρόνο ακόμα και το χώρο που ενδέχεται να χρειάζεται ο συνεργάτης σου ώστε να έχει την καλύτερη απόδοση.

Αυτά τα βήματα με βοήθησαν να ενισχύσω και να βελτιώσω το χαρακτήρα μου και να δημιουργήσω επιτυχημένες συνεργασίες γιατί που να συνέβαλαν στην προσωπική μου ανάπτυξη και επηρέασαν άμεσα και την πορεία μου ως ασφαλιστικός σύμβουλος.

Πλέον, επικοινωνώ καλύτερα με τους πελάτες μου με αποτέλεσμα να κατανοώ τις ανάγκες τους. Είμαι περισσότερο αποδοτικός γιατί από τις συνεργασίες μου έχω μάθει να διαχειρίζομαι καλύτερα το χρόνο. Η ομαδικότητα είναι το μέσο που μπορεί να σε φθάσει πολύ ψηλά. Θα σε μάθει να εναρμονίζεσαι με το περιβάλλον και τους ανθρώπους γύρω σου.

Κάνετε τις συνεργασίες σας το «χώρο» που θα βελτιώσετε τις κοινωνικές δεξιότητες και θα δείτε τα οφέλη στην επαγγελματική σας απόδοση. Η ομαδικότητα είναι πολύ σημαντική σε όλα τα επίπεδα της ζωή μας.

Επικοινωνία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *