Χωρίς κατηγορία

4 Απλά Βήματα για να Επιλέξετε το Πρόγραμμα που σας Ταιριάζει

Χρόνος Ανάγνωσης: 3 λεπτά

4 ΑΠΛΑ ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ

Η επιλογή του σωστού ασφαλιστικού προγράμματος υγείας αποτελεί μία διαδικασία που έχει απασχολήσει αρκετούς και στο μέλλον πρόκειται να απασχολήσει ακόμα περισσότερους.

Τα 4 απλά βήματα που αναφέρονται παρακάτω είναι το μόνο που θα χρειαστείτε για να βάλετε τα πράγματα σε μία σειρά.

Έχει παρατηρηθεί ότι η επιλογή των ασφαλιστικών προϊόντων  γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη. Για το λόγο αυτό  δίνονται με  απλά λόγια τα καίρια σημεία που αξίζει κάποιος να σταθεί.

 

Βήμα 1. Κάνετε την έρευνα που χρειάζεται.

Κάνετε μία έρευνα αγοράς προκειμένου να επιλέξετε το κατάλληλο ασφαλιστικό πακέτο προς όφελός σας. Τα ασφαλιστικά προϊόντα είναι ιδιαιτέρως περίπλοκα. Πρέπει να αφιερώσετε χρόνο με κάποιον ειδικό ώστε να απαντήσει σε κάθε σας απορία και να απλοποιήσετε τυχόν  δυσνόητα ή άγνωστα σημεία προς εσάς. Υπάρχουν πολλά ασφαλιστικά πακέτα που αφορούν την ίδια εταιρεία και πολλές εταιρείες που προσφέρουν παρόμοια ασφαλιστικά πακέτα. Κάνετε συνεχή και επισταμένη αναζήτηση πληροφοριών συμπεριλαμβάνοντας τους παράγοντες που επηρεάζουν την απόφασή σας (οικογενειακή κατάσταση, οικονομική κατάσταση, προσωπικές ανάγκες ).

  • Σημειώστε τις απορίες και τα ερωτήματά σας.
  • Εντοπίστε τις πληροφορίες από κάθε επιθυμητό ασφαλιστικό πακέτο υγείας (καλύψεις, παροχές, ευελιξία προγράμματος) και κάνετε σύγκριση αυτών.
  • Αξιολογήστε την αξιοπιστία των πηγών σας είτε πρόκειται για το διαδίκτυο είτε από κάποια προσωπική σύσταση.
  • Χρησιμοποιείστε κάθε δυνατό διαθέσιμο εργαλείο για την ενημέρωσή σας, (συνάντηση με κάποιον ασφαλιστικό σύμβουλο, τηλεφωνική επικοινωνία με την εταιρεία που σας ενδιαφέρει, δημοσιευμένα άρθρα, συγκριτικοί πίνακες ).

 

Βήμα 2. Απόκτηση ή ενίσχυση της ασφαλιστική σας γνώσης/συνείδησης.

Εφόσον έχετε συγκεντρώσει το πληροφοριακό υλικό που χρειάζεστε, είτε έχετε καταλήξει στο επιθυμητό ασφαλιστικό πακέτο είτε όχι,

  • Μελετήστε τους ασφαλιστικούς όρους με προσοχή και δώστε στον εαυτό σας όσο χρόνο πρέπει για την πλήρη κατανόηση τους,
  • Μελετήστε τα είδη των παρεχόμενων καλύψεων αναφορικά με το είδος της υγειονομικής κάλυψης που ζητάτε (διαγνωστικό πακέτο, πακέτο εξετάσεων, πακέτο νοσοκομειακής περίθαλψης),
  • Αποσαφηνίστε ασφαλιστικές έννοιες όπως την έννοια του «απαλλασσόμενου ποσού» που αφορά τις νοσοκομειακές ασφαλιστικές καλύψεις και την έννοια της «ασφαλιστικής συμμετοχής»,
  • Γνωρίστε τα ασφαλιστικά σας δικαιώματα αλλά και τις υποχρεώσεις που αφορούν κάθε περίπτωση ανάλογα  το πακέτο υγείας που θα επιλέξετε.

 

Βήμα 3. Διεξοδική ανάγνωση των ασφαλιστικών εγγράφων.

Εφόσον καταλήξετε στα πακέτα υγείας που ενδεχομένως να σας ενδιαφέρουν,

  • Διαβάστε προσεκτικά τις αναγραφόμενες οδηγίες. Δεχτείτε τη βοήθεια ενός ειδικού συμβούλου ασφάλισης ώστε να ερμηνεύσετε σωστά τα πλεονεκτήματα του προϊόντος  ανά περίσταση, συνολικά, και σε συνάρτηση με το δημόσιο φορέα ασφάλισης που τυχόν έχετε. Ακόμα εξετάστε και την ύπαρξη της δυνατότητας  να ανήκετε σε κάποιο ομαδικό πρόγραμμα ασφαλιστικής κάλυψης,
  • Συμπληρώστε ορθά τα απαραίτητα έγγραφα παρέχοντας τις πληροφορίες που χρειάζεται η ασφαλιστική εταιρεία για την κάλυψή σας και ενημερωθείτε για τα χρονοδιαγράμματα που αφορούν το προϊόν σας.

 

Βήμα 4. Δείτε ουσιαστικά τι ζητάτε και τι σας προσφέρουν.

Είναι μία διαδικασία που δεν είναι τόση απλή όσο ακούγεται όμως παρόλα αυτά υπάρχει η δυνατότητα να αξιολογήσετε τα παρεχόμενα οφέλη ενός ασφαλιστικού πακέτου. Επιλέξτε αυτό που πραγματικά ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας.

Το περιβάλλον της ιδιωτικής ασφάλισης υγείας είναι πολύπλοκο και απαιτεί χρόνο από οποιονδήποτε προκειμένου να επιλέξει το κατάλληλο ασφαλιστικό προϊόν. Τα 4 βασικά βήματα που αναφέρθηκαν παραπάνω είναι αυτά που χρειάζεται να κάνει κανείς στην αρχή της αναζήτησής του.

Επικοινωνία

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *