Ασφάλιση Πυρός- Fire Insurance

Χρόνος Ανάγνωσης: 2 λεπτά
Ασφάλιση Πυρός – Fire Insurance

Η ασφάλιση πυρός έχει γίνει συνώνυμη με τη διαφύλαξη και τη διασφάλιση του ανθρώπινου συμφέροντος και των περιουσιών τους είτε αναφερόμαστε σε κινητά υλικά αγαθά είτε ακίνητα.

Κάνοντας λόγο για ακίνητη περιουσία γίνεται κατανοητό ότι μιλάμε για τις κατοικίες αλλά και τις επιχειρήσεις. Η ασφάλιση αυτών είναι πολύ σημαντική γιατί παρέχουν αποζημίωση για ζημιές υλικών αγαθών εντός αυτών ή για ζημιές των ιδίων ακινήτων.

Η ασφάλιση περιουσίας παρέχει ασφάλεια έναντι πολλών φυσικών και μη κινδύνων και η πιο γνωστή μορφή της ασφάλισης περιουσίας είναι η ασφάλιση πυρός. Προσφέρει κάλυψη έναντι φθορών από το φαινόμενο αυτό είτε πρόκειται για κάποιο ατύχημα είτε για φυσικό κίνδυνο.

Η ασφάλιση πυρός καλύπτει το περιεχόμενων των κατοικιών ή της επιχείρησης αλλά και τις φθορές που μπορεί να υποστεί το ίδιο το κτίσμα ενώ δημιουργούνται έμμεσες  οικονομικές  απώλειες όπως είναι η καταστροφή της κατοικίας ή η απώλεια εισοδήματος από καταστροφή σε επαγγελματικό χώρο και η γενικότερη απώλεια της περιουσίας.

Η ασφάλιση πυρός δεδομένου ότι στην Ελλάδα δε θεωρείται από τις βασικές ασφαλιστικές καλύψεις που θα ζητήσει κάποιος, εντούτοις είναι ένα κρίσιμο προστατευτικό μέτρο του οποίου το κόστος είναι αμελητέο μπροστά στο οποιοδήποτε κόστος μπορεί να επέλθει από μία κατάσταση πυρκαγιάς.

Σχετική Έρευνα

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας (ΕΑΕΕ) συμμετείχαν ασφαλιστικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Από τις επιχειρήσεις αυτές αντλήθηκαν στοιχεία που παρουσιάζουν ενδιαφέρουν αναφορικά στην ασφάλιση πυρός.

Συμπεράσματα
  • Από την παράθεση των αριθμητικών στοιχείων της έρευνας γίνεται αντιληπτό ότι ο αριθμός των ασφαλισμένων ακινήτων είναι κατά πολύ μικρότερος έναντι του συνολικού πλήθους των ακινήτων που κατέγραψαν οι ασφαλιστικές.
  • Τα ασφαλιστήρια συμβόλαια με επίκεντρο την προστασία της περιουσίας θα πρέπει να αποτελέσουν εξίσου σημαντικό κομμάτι του χαρτοφυλακίου οποιασδήποτε ασφαλιστικής εταιρείας λόγω της σημαντικότητάς τους. Να υπάρξει σωστή ενημέρωση των υποψηφίων πελατών.

Η ασφάλιση της ακίνητης περιουσίας μπορεί να αποζημιώσει τους ιδιοκτήτες και μαζί με τη συμβολή του κρατικού μηχανισμού να συμβάλλουν σε οποιαδήποτε οικονομική συνεισφορά για αποκατάσταση των ζημιών. 

Χρήσιμες πληροφορίες μπορεί να αναζητήσει κανείς στην επίσημη ιστοσελίδα του Πυροσβεστικού Σώματος.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.