Greece Investing in Cryptocurrencies?

Χρόνος Ανάγνωσης: 6 λεπτά

Greece investing in cryptocurrencies_bitcoin

Μια σύντομη ιστορία της βιομηχανίας των κρυπτονομισμάτων.

Greece investing in cryptocurrencies? (Τί συμβαίνει με την Ελλάδα και τα κρυπτονομίσματα;)

Η βιομηχανία κρυπτονομισμάτων έχει αναπτυχθεί σημαντικά από τη στιγμή που ο Satoshi Nakamoto δημοσίευσε την αρχική λευκή βίβλο Bitcoin το 2008. Πάνω από μια δεκαετία αργότερα, οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν τους όρους «Bitcoin» και «κρυπτογράφηση». Greece investing in cryptocurrencies?

Το 2017, στο αποκορύφωμα του ενδιαφέροντος για κρυπτονομίσματα, το “Πώς να αγοράσετε BTC” ήταν η τρίτη κατάταξη “Πώς να ..” Αναζήτηση Google. Ενώ η κεφαλαιοποίηση της αγοράς της κλάσης περιουσιακών στοιχείων κρυπτογράφησης κυμάνθηκε έντονα με τις μεταβολές των τιμών, ωστόσο αυξήθηκε από περίπου 10 δισεκατομμύρια δολάρια (8,1 δισεκατομμύρια λίρες, 9,1 δισεκατομμύρια ευρώ) το 2013 σε 237 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το τέλος του 2019. Ομοίως, τα τελευταία πέντε χρόνια , η αύξηση σε μοναδικούς λογαριασμούς και συναλλαγές Bitcoin έχει κατά μέσο όρο σχεδόν 60 τοις εκατό ετησίως.

Greece investing in cryptocurrencies?

Από το 2009, ο χώρος κρυπτονομισμάτων έχει δημιουργήσει το δίκαιο μερίδιο του πλούτου του για τους πρώτους υιοθετούντες και τους επενδυτές. Κάποιοι, όπως τα δίδυμα Winklevoss ή ο Changpeng Zhao, χρησιμοποίησαν τα επενδυτικά τους κέρδη για να χτίσουν επιχειρήσεις στο κρυπτοσύστημα. Τα δίδυμα Winklevoss, για παράδειγμα, έχτισαν το χρηματιστήριο Gemini, ενώ ο Changpeng Zhao ίδρυσε το Binance, ένα από τα μεγαλύτερα χρηματιστήρια κρυπτονομισμάτων στον κόσμο.

Υπάρχουν πολλά άλλα παραδείγματα. Ο Valery Vavilov χρησιμοποίησε το πρώιμο ενδιαφέρον του για την τεχνολογία blockchain για να ξεκινήσει ένα Bitcoin Miner Bitfury. Σήμερα, η εταιρεία παράγει και πουλά υλικό για εξόρυξη Bitcoin και αποφέρει έσοδα πάνω από 400 εκατομμύρια δολάρια. Ο Anthony Di Iorio χρηματοδότησε μέρος της πρώιμης ανάπτυξης του blockchain Ethereum και έκτοτε έχει επενδύσει σε άλλα κρυπτογραφικά έργα όπως το Qtum, το Vechain και το Zcash.

Προοπτικές κρυπτογράφησης: μπορείτε να κερδίσετε χρήματα με κρυπτονομίσματα;

Greece investing in cryptocurrencies? (Τι συμβαίνει με την Ελλάδα και τα κρυπτονομίσματα;)

Ενώ τα πρώτα κέρδη στο crypto έχουν ήδη πραγματοποιηθεί, η βιομηχανία παραμένει στα αρχικά στάδια ανάπτυξης. Το Διαδίκτυο, για παράδειγμα, αναπτύχθηκε το 1969 και ο Παγκόσμιος Ιστός εισήχθη το 1990. Συγκριτικά, τα κρυπτονομίσματα υπάρχουν εδώ και πάνω από μια δεκαετία.

Πρόσφατη έρευνα από την εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων a16z δείχνει ότι ο χώρος των κρυπτονομισμάτων εξελίσσεται σε κύκλους. Ένας κύκλος ξεκινά γενικά με την αύξηση των τιμών των στοιχείων κρυπτονομίσματος, οδηγώντας την κοινωνική και παραδοσιακή φήμη των μέσων. Η κάλυψη και ο ενθουσιασμός φέρνουν περισσότερους ανθρώπους στο χώρο, συμβάλλοντας σε νέο κώδικα, ιδέες και δημιουργώντας νέα έργα. Αυτό ξεκινά τελικά τον επόμενο κύκλο.

Μέχρι σήμερα, έχουμε δει τρεις κύκλους κρύπτο (crypto) που κορυφώθηκαν το 2011, το 2013 και το 2017. Παρά τις πτώσεις των τιμών σε κάθε κύκλο, υπήρξε σταθερή αύξηση της δραστηριότητας προγραμματιστή, της δραστηριότητας των κοινωνικών μέσων και μιας σειράς νέων επιχειρήσεων που δημιουργήθηκαν στο χώρο. Η κορυφή του επόμενου κύκλου είναι πιθανό να συμπέσει με τις νέες τεχνολογικές ανακαλύψεις και τις αυξανόμενες τιμές κρυπτονομίσματος.

Η μακροπρόθεσμη ανατίμηση των τιμών ενδέχεται να υποστηρίζεται από το αυξημένο ενδιαφέρον για τα κρυπτονομίσματα ως κατηγορία περιουσιακών στοιχείων από θεσμικούς επενδυτές. Ο μέσος ημερήσιος όγκος των κρυπτονομισμάτων που διαπραγματεύονται είναι μόλις το 1% της αγοράς συναλλάγματος. Παρά το γεγονός ότι αυξήθηκε σε πάνω από 200 δισεκατομμύρια δολάρια στην κεφαλαιοποίηση της αγοράς, τα περιουσιακά στοιχεία κρυπτονομισμάτων εξακολουθούν να αποτελούν μέρος της παγκόσμιας αγοράς μετοχών (71 δισεκατομμύρια δολάρια στο τέλος του 2019) και της παγκόσμιας αγοράς χρέους (πάνω από 100 δισεκατομμύρια δολάρια στο τέλος του 2018) παγκόσμια ακίνητη περιουσία.

Η θέση που αποκάλυψε πρόσφατα στο Bitcoin από τον Paul Tudor Jones ως αντιστάθμιση του πληθωρισμού και η ταχεία αύξηση των περιουσιακών στοιχείων υπό διαχείριση Grayscale Investments είναι πρώιμα αλλά θετικά σημάδια θεσμικής υιοθέτησης.

Αυτό το σκηνικό προσφέρει στους επενδυτές και τους εμπόρους ευκαιρίες να κερδίσουν χρήματα στον χώρο των κρυπτονομισμάτων.

 

Πώς να κερδίσετε χρήματα από κρυπτονομίσματα: έξι στρατηγικές που πρέπει να λάβετε υπόψη.

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι για να κερδίσετε χρήματα με κρυπτονομίσματα και να δημιουργήσετε έσοδα στον χώρο. Λαμβάνοντας υπόψη την εγγενή μεταβλητότητα των περιουσιακών στοιχείων, τα περισσότερα ενέχουν υψηλό βαθμό κινδύνου, ενώ άλλοι απαιτούν γνώση ή εξειδίκευση τομέα.

Επένδυση


Η επένδυση συνδέεται συνήθως με τη λήψη μακροπρόθεσμης θεώρησης αγοράζοντας και κρατώντας περιουσιακά στοιχεία για κάποιο χρονικό διάστημα. Τα περιουσιακά στοιχεία Crypto είναι γενικά κατάλληλα για μια στρατηγική αγοράς και αναμονής. Είναι εξαιρετικά ευμετάβλητες βραχυπρόθεσμα αλλά έχουν τεράστιες μακροπρόθεσμες δυνατότητες. Η έρευνα από την εταιρεία επενδύσεων Fundstrat δείχνει ότι η πλειοψηφία των κερδών Bitcoin προέρχεται από τις 10 καλύτερες ημέρες διαπραγμάτευσης του έτους. Στην πραγματικότητα, η έλλειψη αυτών των ημερών κάθε χρόνο μεταξύ 2013 και 2018 θα είχε ως αποτέλεσμα αρνητική ετήσια απόδοση 44%.

Λόγω αυτής της εγγενούς μεταβλητότητας, οι μακροπρόθεσμες επενδύσεις είναι μια από τις καλύτερες προσεγγίσεις για να κερδίσετε χρήματα μέσω κρυπτονομισμάτων Όπως με κάθε επένδυση, το crypto θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη στο πλαίσιο του χαρτοφυλακίου με βάση τους επενδυτικούς σας στόχους και την ανοχή κινδύνου.

Συναλλαγή κρυπτονομισμάτων για κέρδος


Η κύρια διαφορά μεταξύ συναλλαγών και επενδύσεων είναι ο χρονικός ορίζοντας. Ενώ η επένδυση είναι μια μακροπρόθεσμη προσπάθεια, το εμπόριο προορίζεται να εκμεταλλευτεί τις βραχυπρόθεσμες ευκαιρίες. Το εμπόριο κρυπτονομισμάτων απαιτεί ορισμένες δεξιότητες και εμπειρία. Συγκεκριμένα, η ικανότητα ανάγνωσης διαγραμμάτων και κατανόησης τεχνικών δεικτών. Ωστόσο, δεν απαιτείται η εις βάθος γνώση του blockchain και των διαφορετικών έργων. Αυτός ο τρόπος για να κερδίσετε χρήματα αφορά περισσότερο την κατανόηση της δράσης για τις τιμές στο ιστορικό πλαίσιο και τη χρήση αυτού για την πρόβλεψη μελλοντικών τιμών, συχνά σε βραχυπρόθεσμη βάση.

Για να κερδίσουν χρήματα μέσω διαδικτυακής κρυπτογράφησης, οι επενδυτές μπορούν είτε να αγοράσουν και να πουλήσουν πραγματικά κρυπτονομίσματα είτε να χρησιμοποιήσουν παράγωγα, όπως ένα συμβόλαιο για διαφορά (CFD). Όταν πραγματοποιείτε συναλλαγές κρυπτογράφησης χρησιμοποιώντας CFD, υποθέτετε την κατεύθυνση των τιμών του υποκείμενου περιουσιακού στοιχείου χωρίς να το κατέχετε.

Μπορείτε είτε να πάρετε μια θετική είτε μια σύντομη θέση, ανάλογα με το αν αναμένεται να αυξηθεί ή να μειωθεί η τιμή ενός περιουσιακού στοιχείου. Επομένως, τα CFD σας δίνουν την ευκαιρία να επωφεληθείτε τόσο από τις ανοδικές όσο και από τις πτωτικές μεταβολές των τιμών σε υποκείμενους τίτλους

Ποντάρισμα και δανεισμός


Το στοίχημα και ο δανεισμός είναι αρκετά παρόμοια και επιτρέπουν στους επενδυτές να κερδίσουν χρήματα με altcoins. Το στοίχημα ουσιαστικά σημαίνει κλείδωμα νομισμάτων σε ένα πορτοφόλι κρυπτογράφησης και λήψη ανταμοιβών για την επικύρωση συναλλαγών σε δίκτυο Proof of Stake (PoS). Αντί της εξόρυξης, ο αλγόριθμος PoS επιλέγει επικυρωτές συναλλαγών βάσει του αριθμού των νομισμάτων που δεσμεύτηκαν να στοιχηματίσουν. Το PoS δεν απαιτεί ακριβό υλικό και είναι πολύ πιο ενεργειακά αποδοτικό. Το κρύο στοίχημα είναι επίσης μια επιλογή, επιτρέποντας στους επενδυτές να ποντάρουν κέρματα ενώ τα κρατούν σε ένα ασφαλές πορτοφόλι εκτός σύνδεσης. Tether, NEO και Stellar (XLM) είναι μερικά από τα νομίσματα που μπορείτε να στοιχηματίσετε.

Με το στοίχημα, οι επενδυτές δανείζουν κέρματα στο δίκτυο, για να διατηρήσουν την ασφάλειά του και να επαληθεύσουν τις συναλλαγές τους. Μια άλλη επιλογή για να κερδίσετε χρήματα με το crypto είναι να δανείσετε κέρματα σε άλλους επενδυτές και να δημιουργήσετε τόκους για αυτό το δάνειο. Πολλές πλατφόρμες διευκολύνουν το crypto lending, όπως ανταλλαγές, πλατφόρμες peer-to-peer lending και εφαρμογές αποκεντρωμένης χρηματοδότησης (DeFi).

Crypto κοινωνικά μέσα


Το 2016, ο Dan Larimer κυκλοφόρησε το Steemit, την πρώτη πλατφόρμα κοινωνικών μέσων που βασίζεται σε blockchain. Η πλατφόρμα επιβραβεύει τους χρήστες με το εγγενές νόμισμά της, το STEEM, για τη δημιουργία και επιμέλεια περιεχομένου. Το Steemit αντιμετώπισε ορισμένα προβλήματα μετά το 2017 και έκτοτε ο αριθμός των χρηστών μειώνεται. Ωστόσο, έχουν δημιουργηθεί πολλές άλλες πλατφόρμες με βάση την αρχική ιδέα της επιβράβευσης των χρηστών για τη δημιουργία περιεχομένου. Η αφήγηση, το Sapien και το Scorum είναι μερικά από τα παραδείγματα.

ΕξόρυξηMining


Η εξόρυξη είναι ένα κρίσιμο στοιχείο του μηχανισμού συναίνεσης της απόδειξης της εργασίας (PoW) και είναι ένας από τους παλαιότερους τρόπους για να κερδίσετε χρήματα με το crypto Είναι μια διαδικασία επαλήθευσης συναλλαγών και διασφάλισης ενός δικτύου PoW. Οι ανθρακωρύχοι ανταμείβονται με νέα νομίσματα, μέσω ανταμοιβών μπλοκ, για την εκτέλεση αυτών των λειτουργιών. Στις πρώτες μέρες του Bitcoin, η εξόρυξη θα μπορούσε να γίνει σε επιτραπέζιο υπολογιστή, αλλά σήμερα απαιτεί εξειδικευμένο υλικό εξόρυξης.

Όσον αφορά την υποστήριξη ενός δικτύου, η εκτέλεση ενός masternode μπορεί επίσης να είναι επικερδής. Τα Masternodes είναι πορτοφόλια που φιλοξενούν ένα αντίγραφο ολόκληρου του δικτύου.

Και οι δύο αυτές μέθοδοι απαιτούν τεχνική εμπειρογνωμοσύνη και σημαντικές προκαταβολικές και συνεχείς επενδύσεις.

Airdrops and Forks


Το Airdrops και τα forks είναι το ισοδύναμο κρυπτογράφησης που βρίσκεται στο σωστό μέρος τη σωστή στιγμή. Τα Airdrops είναι δωρεάν διακριτικά, συνήθως διανέμονται από ένα χρηματιστήριο για την ευαισθητοποίηση και τη δημιουργία μιας μεγάλης βάσης χρηστών για ένα έργο. Τα πιρούνια είναι ουσιαστικά αλλαγές ή αναβαθμίσεις σε ένα πρωτόκολλο που δημιουργεί νέα νομίσματα. Όταν ένα πιρούνι blockchain, οι κάτοχοι των νομισμάτων στην αρχική αλυσίδα συνήθως λαμβάνουν δωρεάν μάρκες στο νέο δίκτυο. Greece investing in cryptocurrencies?

Σημαντικό: Το υλικό που παρέχεται σε αυτόν τον ιστότοπο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν πρέπει να νοείται ως επενδυτική συμβουλή. Οποιαδήποτε γνώμη μπορεί να παρέχεται σε αυτή τη σελίδα δεν συνιστά σύσταση. Δεν κάνουμε καμία δήλωση ή εγγύηση σχετικά με την ακρίβεια ή την πληρότητα των πληροφοριών που παρέχονται σε αυτήν τη σελίδα. Εάν βασίζεστε στις πληροφορίες αυτής της σελίδας, τότε το κάνετε αποκλειστικά με δική σας ευθύνη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.