Πρόγραμμα Αποταμίευσης – Insurance Savings Plan

Χρόνος Ανάγνωσης: 2 λεπτά
Πρόγραμμα Αποταμίευσης – Insurance Savings Plan

Σε αναφορά με τις έννοιες Ασφαλιστικό Πρόγραμμα Αποταμίευσης ή Σύνταξης και λόγω της επιτακτικής ανάγκης των βασικών απαιτήσεων της ζωής για εκπαίδευση, νέα εργασία, δημιουργία οικογένειας και ενίσχυση εισοδήματος, καθίσταται πλέον αναγκαίο να υπάρχει ένα ελάχιστο ποσό διαθέσιμο από τον καθένα για την κάλυψη των προγραμματισμένων και μη δαπανών. Η αντιμετώπιση των δαπανών αυτών λόγω της έλλειψης επαρκών οικονομικών πόρων και κεφαλαίων είναι κάτι που έχει απασχολήσει όλους στη διάρκεια της ζωής τους καθώς και η όποια εξοικονόμηση και αποταμίευση χρημάτων.

Το παρόν άρθρο αποσκοπεί στην ελάχιστη δυνατή ενημέρωση του αναγνώστη αναφορικά  με τα ασφαλιστικά αποταμιευτικά/συνταξιοδοτικά προϊόντα. Μέσω της σωστής ενημέρωσης και πληροφόρησης λαμβάνονται και οι σωστές αποφάσεις.

Γίνεται λόγος για αποταμιευτικά/συνταξιοδοτικά προγράμματα γιατί ουσιαστικά ο πελάτης θα λάβει κατά τη λήξη του όλο το κεφάλαιο που έχει συγκεντρωθεί και πλήρωνε μέσω  των ετησίων ασφαλίστρων προς την εταιρία επί σειρά ετών. Από την έναρξη μέχρι και τη λήξη του. Όπως είχε συμφωνηθεί. Επομένως, ανάλογα τις ανάγκες του καθενός μπορεί να θεωρηθεί ότι με τον όρο αποταμίευση και σύνταξη αναφερόμαστε στο ίδιο πρόγραμμα.

Τα αποταμιευτικά/συνταξιοδοτικά προγράμματα παρουσιάζουν τα εξής βασικά χαρακτηριστικά:

  • Είναι εγγυημένο στη λήξη του συνοδευόμενο με όρους συμβολαίου,
  • Δεν υπάρχει φορολόγηση του επιτοκίου εν αντιθέσει με τα τραπεζικά προγράμματα,
  • Παρουσιάζει ευελιξία στο χρόνο δέσμευσης του συμβαλλόμενου με ελάχιστη παραμονή τα 15 έτη,
  • Ολική εξαγορά του συμβολαίου μετά το πέρας των 2 ετών,
  • Μεταβίβαση του ποσού στο επιθυμητό πρόσωπο σε περίπτωση απώλειας ζωής,
  • Πρόβλεψη του πληθωρισμού με αυξανόμενο κεφάλαιο

Ωστόσο, πολλοί διαβάζοντας το παρόν άρθρο θα εκφράσουν τις ανησυχίες τους και τις αμφιβολίες τους αναφορικά με τα προϊόντα των ασφαλιστικών εταιριών. Είτε βάσει προσωπικών εμπειριών είτε βάσει γνώμης τρίτων.  Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι περιστατικά με αρνητικό χαρακτήρα έχουν αμαυρώσει τη φήμη τέτοιων ασφαλιστικών προϊόντων αλλά πάντα θα υπάρχει ένα παράδειγμα για οποιαδήποτε παροχή υπηρεσίας ή προσφορά προϊόντος στην ελληνική αγορά. Επιπροσθέτως, η σύγκριση μεταξύ ασφαλιστικής και τραπεζικής σύγκρισης είναι δύσκολο να γίνει εάν δεν υπάρχουν οι κατάλληλες γνώσεις.

Πλέον, δε συμβαίνουν συχνά τέτοια φαινόμενα εφόσον υπάρχουν εθνικές και ευρωπαϊκές νομικές καλύψεις και για τις δύο συμβαλλόμενες πλευρές. Παρόλα αυτά καθίσταται αναγκαίο η πλήρης κατανόηση των όρων και των συνθηκών σύναψης και διατήρησης ενός τέτοιου ασφαλιστικού συμβολαίου.

Τα Πρόγραμμα Αποταμίευσης – Insurance Savings Plan, είναι προϊόντα που προσφέρουν τη δυνατότητα δημιουργίας μικρού κεφαλαίου με ελάχιστο ρίσκο. Με τη σωστή έρευνα αγοράς μπορεί να βρεθεί πληθώρα επιλογών σύμφωνα με τις απαιτήσεις και το κόστος που διατίθεται να επωμιστεί ο καθένας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.